korutetra  
  Hyphessobrycon bentosi  
     
löytäjä & vuosi: Durbin (1908)
muut nimet: Hyphessobrycon bentosi bentosi, H. ornatus, H. callistus bentosi

 
Aikuispituus 4 cm
Minimiakvaario 70 L
Maanosa & kotiseutu Etelä-Amerikka: Guyana; alempi Amazon
   
Vesiolot pH 5,8 - 7,5
24 - 28 °C 
Humusuutteen ja/tai turpeen lisäys suositeltavaa.
Veden kovuus pehmeä-keskikova. Viikottainen vedenvaihto (n. 30%)
   
Käyttäytyminen Kiltti ja rauhallinen, parvessa viihtyvä (minimi 4), päiväaktiivinen. Suuremmassa akvaariossa on koiraita hyvä olla yli 5, jolloin eivät mahtaile toisilleen (vaaratonta) jatkuvasti.
   
Akvaarion sisustus Runsaasti kasvillisuutta taakse ja reunoille ja uintitilaa keskelle. Ei liian vaalea pohjahiekka ja normaali virtaus.
   
Ruokavalio Liha/kasvispitoinen ruoka, rakeet, hiutaleet, pakastetut ja kuivatut ravintoeläimet (surviaiset, artemia ja kykloopit).
   
Lisääntyminen Kutuakvaarioon pehmeä, turve-/humuspitoinen vesi ja hienolehtisiä kasveja. Kutu kuoriutuu 24 h kuluttua ja poikaset lähtevät uimaan n. 5 vrk:n ikäisinä. Normaali poikasruokinta, pulverit, nesteruoka ja artemia. (Baensch 1996)
   
Muuta erityistä Koiraalla selkäevä pidempi ja "lippumaisempi", sekä peräevän kärki terävä. Naaraalla selkäevässä valkoinen piste.

Korutetra muistuttaa suuresti ruusutetraa ja lajeja myydään yleisesti toistensa nimillä. Ne erottaa toisistaan peräevän kärjen perusteella: kärki on musta korutetralla, kun ruusutetralla se on valkoinen.
 
Kirjallisuuslähteinä sivuston teossa käytetyt kirjat